Alapvető adatok a magyar egészségügyről


Alaptáblák

Az itt következő oldalakon olyan táblázatokat talál, amelyek az egészségügyi rendszer legalapvetőbb adatait idősorosan mutatják be. A táblázatokban szereplő adatok helyességét az ÁEEK - más szervezetek bevonásával is - kontrollálta.
 Szerzői jogi előírások

A következő oldalakon található táblázatok szerzői joga az ÁEEK-t illeti. Az ÁEEK szerzői joga a közölt adatok összerendezésére, integrálására vonatkozik. A közölt adatok mindegyike publikus adatforrásokban megtalálható.
A táblázatok térítés nélkül szabadon letölthetők. A táblázatok változatlan formában  térítésmentesen terjeszthetőek és felhasználhatóak, feltéve, hogy forrásként az ÁEEK-t, illetve a megadott adatforrásokat (pl. KSH, OEP, GYÓGYINFOK) megjelölik. Amennyiben az itt szereplő táblázatok, adatok olyan termékbe épülnek be, amelyeket tulajdonosa értékesít, az ÁEEK-t licenszdíj illeti meg, melyre vonatkozóan az ÁEEK főigazgatójával megállapodást kell kötni. 
A táblák (a beállítható mezők kivételével) írásvédettek. Az írásvédettség feltörése tilos, de az adatok további feldolgozás céljából táblázatba átmásolhatók. Ilyen esetben azonban az adatok helyességért az ÁEEK semmilyen felelőséget nem vállal.

A fentieket tudomásul vettem és elfogadom

A fenti feltételeket nem fogadom el