HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi rendszerek jellemzői

  - Arhívált tartalom! - 

A Dovera szlovák egészségbiztosító együttműködése az Esztergomi Kórházzal

A Dovera, amely jelenleg a legnagyobb magán egészségbiztosító Szlovákiában együttműködési szerződést írt alá az Esztergomi Kórházzal. Biztosítottjai november elejétől vehetik igénybe a kórházi akut és tervezett fekvőbeteg-ellátást. A betegek 13 szakmai osztályt vehetnek igénybe, kezdve a belgyógyászattól egészen a tüdőgyógyászat, balneológia és rehabilitáció szakterületekig.

A Dovera egészségbiztosító Párkány és vidéke lakosságának azon kérésére reagált, amely szerint bővíteni kellene az egészségügyi ellátás hozzáférhetőségét. Eddig a betegek részére csak több tíz kilométer távolságra levő fekvőbeteg-ellátó intézmények voltak elérhetőek. A Dovera felkészült a jövőben az együttműködést a járóbeteg-ellátásra is kiterjeszteni. Esztergom város és a kórház vezetősége büszke az együttműködés létrejöttére, amely remények szerint a betegek javát fogja szolgálni, és bíznak abban, hogy a betegek hosszú távon elégedettek lesznek az ellátással.
A biztosítottak felvétele az esztergomi kórházba a kezelő orvos javaslata alapján történik. A díjmentes ellátásra való jogosultságot az európai egészségbiztosítási igazolvány alapján szerzik meg, amelyet az egészségbiztosító térítés nélkül adja ki számukra. (VM)
Forrás: TASR, 2009. 10. 16.

Megjelenés dátuma: 2009-10-22 10:05:14