HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi kiadások

Befektetések a közösségi rendelőintézetek fejlesztésébe az Egyesült Államokban

Az egészségügyi reformtörvény értelmében nyújtott pénzalapok további lehetőséget nyújtanak a közösségi ellátás elérésére.

Kathleen Sebelius amerikai egészségügyi miniszter bejelentése szerint 727 millió dollár támogatást nyújtanak 143 közösségi rendelőintézet számára az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés javítására és a szükséges építési és felújítási munkálatok elvégzésére. Ezek a pénzalapok első részét képezik az „Affordable Care Act” egészségügyi törvény címén nyújtott pénzadományoknak, amelyekben a közösségi rendelőintézetek fognak részesülni.

A közösségi rendelőintézetek csaknem 19 millió beteget szolgálnak az Egyesült Államokban, akik közel 40%-a nem rendelkezik egészségbiztosítással. Ezek a rendelők alapellátást és megelőző szolgáltatásokat nyújtanak több mint 7900 szolgáltató helyen szerte az országban. A szolgáltatások díjait a betegek jövedelme alapján szabják meg.

A miniszter szerint a gazdasági visszaesés sok ember számára megnehezítette, hogy egészségügyi ellátáshoz vagy megelőző szolgáltatásokhoz jussanak. A közösségi rendelőintézetek jó minőségű szolgáltatásokat nyújtanak a lakosság számára általában, de életmentő lehet azok számára, akik elvesztették egészségügyi fedezetüket vagy pillanatnyilag munka nélkül vannak. Az egészségügyi reformtörvény címén nyújtott pénzalapok még több ember számára adnak esélyt az ellátás elérésére olyan közösségekben, ahol korábban nem volt erre lehetőség. Az újonnan létesített vagy kibővített közösségi rendelőintézetek további 745 000 beteg számára nyújtanak ellátást, és egyben munkalehetőséget is az alulszolgált közösségekben.

Az egészségügyi minisztérium által irányított Capital Development program pénzadományai 143 közösségi rendelőintézet építési és felújítási tevékenységét támogatja országszerte. Az elkövetkezendő öt évben az „Affordable Care Act” törvény 11 milliárd dollárt juttat a közösségi rendelőintézetek működésére, bővítésére és létesítésére az ország területén. A rendelők és a szolgáltatások növelésével csaknem megduplázzák az ellátott betegek számát, biztosítási státuszuktól vagy fizetőképességtől függetlenül. (SZL)

Forrás:
HHS announces a major new investment in community health centers. US Department of Health and Human Services, 2010.10.08. http://www.hhs.gov/news/press/2010pres/10/20101008c.html (letöltés dátuma: 2010.10.22.)

Megjelenés dátuma: 2010-10-28 10:25:39