HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Fekvőbeteg ellátás

Magánklinikai beruházások Romániában

Romániában a privát társaságok egészségügyi beruházásokat menedzselő szakembereinek döntése nyomán már egyre több nagyváros egészségügyi intézményhálózatában történnek magánklinikák létesítésére irányuló fejlesztések.

Az országban az egészségügyi beruházások színtere az utóbbi időben már nem csak Bukarestre összpontosul, hanem egyre inkább áttevődik más nagyvárosokba is. Az igen költséges nagy létesítmények és magánkórházak felállítására fordított nagy összegű beruházások után, a piacon jelen lévő társaságok még kiaknázatlan lehetőségeket látnak a nagyvárosok egészségügyi intézményhálózatának fejlesztésében. Így pl. egy több mint 20 millió EUR-os beruházás révén, 2010 júniusában Iaşi-ban nyílt meg az ország legtöbb kórházi ággyal rendelkező magánkórháza. Jelenleg a fővároson kívül ez tekinthető a legnagyobb ilyen jellegű létesítménynek.

Múlt évben több városban is nyíltak magánklinikák, így Constanţá-ban, ahol ugyanakkor privát szülészet-nőgyógyászati kórházat és laboratóriumot is felállítottak. Mindenesetre a látványos eredménnyel járó beruházásokon kívül, számos más fejlesztés is történik országszerte az egészségügyi szolgáltatások magánpiacán. (ZLL)

Forrás: Hôpitaux et cliniques privés: les investisseurs s’étendent en Roumanie. Roumanie.com, Ziarul Financiar, 2011.01.
http://www.roumanie.com/Hopitaux-et-cliniques-prives-les-investisseurs-s-etendent-en-Roumanie-A3304.html
(letöltés dátuma:2011.01.21.)

Megjelenés dátuma: 2011-01-21 11:16:50