HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségpolitika

A gyógyszerpolitika új alapokra helyezése Franciaországban

Nicolas Sarkozy, francia köztársasági elnök, január 20-án tartott beszédében tájékoztatta az egészségügyi dolgozókat arról, hogy az ország gyógyszerpolitikáját és gyógyszerfelügyeletét új alapokra kívánja helyezni.

A francia elnök által szükségesnek tartott intézkedés a gyógyszerpolitika és a gyógyszerfelügyelet vonatkozásában rugalmasabb eljárásokat, hatékonyabb irányítást, a transzparencia maradéktalan biztosítását és az orvosok gyógyszerekkel kapcsolatos ismereteinek folyamatos aktualizálását tartja szükségesnek.

Az orvosi dokumentáció és a szociális védelem témakörét érintve, Nicolas Sarkozy ismételten megerősítette, hogy változásokat kíván elérni az önálló életvitelre nem képes emberek ellátásában, bár beszédében nem tért ki a függőség kezelésének finanszírozására.

A francia köztársasági elnök azt is jelezte, hogy fel kíván lépni az egészségügyi kiadások (160 milliárd EUR) rohamos növekedése ellen, és hogy a jelenlegi állapot – azaz a kórházak kétharmadának deficites volta - mindenki számára problémát jelent.

Végezetül a kellő hatékonyságot nem mutató gyógyszerek esetében, Nicolas Sarkozy a biztosítási fedezet alól való kivonást tartotta célszerűnek. Zárszavában még támogatásáról biztosította az orvosok csoportpraxisba való szerveződését, illetve tevékenységük több tényezőn alapuló honorálását. (ZLL)

Forrás:
Sarkozy annonce une refondation de la politique du médicament. Viva Presse, 2011.01.21.
http://www.viva.presse.fr/Sarkozy-annonce-une-refondation-de_14798.html
(letöltés dátuma:2011.01.24.)

Megjelenés dátuma: 2011-01-24 12:24:57