HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: e-egészségügy

Új egészségügyi indikátor tárház az Egyesült Államokban

A Health Indicators Warehouse nyilvánosan hozzáférhető adatforrásként szolgál az egészségügy számára.

Az amerikai egészségügyi minisztérium elindított egy új webes portált, amely az egészséggel és az egészségüggyel kapcsolatos fontos indikátorokkal szolgál az információs technológiai újítások támogatására. A Health Indicators Warehouse nevű tárház számos indikátort tartalmaz, mindezt web 2.0 technológiával az automatizált adatszolgáltatás támogatására.

Az egészségügyi miniszter közleménye szerint az indikátor tárház nyilvánosan hozzáférhető forrásként működik az innovatív IT alkalmazások számára, amelyek szükségesek az egészség fejlesztésére és az egészségügyi döntéshozás javítására. A Health Indicators Warehouse elindításával előrelépés történik az adatok átláthatósága felé, összhangban más vonatkozó kormányzati kötelezettségekkel (Open Government Plan, Community Health Data Initiative).

A tárház számos minisztériumi adatforrás egészség indikátorainak gyűjteménye, melyet kutatók, technológia fejlesztők és politikaalkotók számára tartanak fenn. Az egészség indikátorok olyan mérhető jellemzőket írnak le, mint a lakosság egészsége, az egészség meghatározói, az egészségügy költsége, minősége, elérhetősége. A Warehouse jelenleg mintegy 1200 indikátort tartalmaz, 170 különböző adatforrásból merítve. Az adathalmazok és a tárház által nyújtott webes eszközök várhatóan hozzájárulnak a technológiai fejlesztéshez, amely széles körű alkalmazásokhoz ás adatszolgáltatásokhoz vezet. (SZL)

Forrás:
Health and Human Services Launches Health Indicators Warehouse to Support Innovation. Department of Health and Human Services, http://www.hhs.gov/news/press/2011pres/02/20110211a.html
(letöltés dátuma: 2011.02.21.)

Health Indicators Warehouse
http://healthindicators.gov

Megjelenés dátuma: 2011-02-21 12:21:15