HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségpolitika

A Mutualité française (Kölcsönösségi alapon működő francia Biztosítószervezet) prioritásai

A Mutualité française (Kölcsönösségi alapon működő Biztosítószervezet) Országos Szövetsége február 11-i tanácsülésén négy területet jelölt ki prioritásként teendői vonatkozásában.

A Mutualité Országos Szövetsége (FNMF) legutóbbi tanácsülésén a függőség gondozását, a 2012-es választásokat megelőző egészségügyi indítványok előkészítését, a mutuelle-k által kidolgozandó új orientációkat és a mutuelle-k 2015-re elkészítendő stratégiai projektjét jelölte ki legfontosabb feladataiként.

Az FNMF elnöke, Etienne Caniard kiemelt jelentőséget tulajdonít a függőség témakörének a Mutualité Française feladatai sorában. A magán szolgáltatók szerepe ismételten napirendre kerülő kérdés a függőség finanszírozásában, de ugyanilyen fontos az állami szerepvállalás és a különböző szolgáltatók közötti feladatok pontos körvonalazása is.

A Mutualité française másképpen közelíti meg a kérdést, mint a Francia Biztosítótársaságok Szövetsége (FFSA), mivel átfogó megoldást szorgalmaz, és a függőség megelőzését is integrálja az általa támogatott városi szolgáltatásokba.

A függőség finanszírozására a Mutualité már 2010 júliusában tett javaslatot, miszerint az egyének autonómiájának elvesztésével szemben átfogó védelemre van szükség, amiben az állam és a közigazgatási hivatalok meghatározó szerepe mellett szükség van az ezt kiegészítő támogatásra is.

A 2012-es választások előkészítéseként, a Mutualité elnöke konkrét javaslatokat vár az FNMF-től egy egységes egészségpolitikai doktrina kidolgozásához a finanszírozást, a gyógyszerpolitikát és a függőséget illetően. A javaslatok közzétételét októberre tervezik.

A harmadik prioritás a mutuelle elvű szolgáltatások fejlődésének, térségi irányításának és gazdasági problémáinak nyomon követése.

Végezetül a mutuelle-k tevékenységével kapcsolatban 2015-re kidolgozandó stratégiai projekt fogja megvilágítani az FNMF szerepét a mutuelle biztosítók tevékenységének koordinálásában és a mutelle-k közötti kapcsolattartás megszervezésében. (ZLL)

Forrás:
Dépendance, politique de santé, projet stratégique... les chantiers de la Mutualité française. Viva presse, 2011.02.16.
http://www.viva.presse.fr/Dependance-politique-de-sante_14911.html
(letöltés dátuma:2011.02.21.)

Megjelenés dátuma: 2011-02-21 15:59:34