HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi Világszervezet (WHO)

  - Arhívált tartalom! - 

A WHO/Europe szorosabbra fűzi kapcsolatát a gasteini Európai Egészségügyi Fórummal

A 2020-ig megvalósítandó európai egészségpolitikai célkitűzések napirendre tűzése és a gasteini székhelyű Európai Egészségügyi Fórum (European Health Forum Gastein – EHFG) feladatkörének a WHO Európai Régiójához tartozó 53 országra való kiterjesztése volt a két fő témája a WHO/Europe és az EHFG közös részvételével tartott találkozónak 2011. február 10-én.

Az EHFG, mint évente megrendezésre kerülő egészségpolitikai konferencia,mind ez ideig elsősorban az Európai Unió és az Európai Gazdasági Közösség országainak egészségpolitikai kérdéseire összpontosított a felső szintű döntéshozók, egészségpolitikusok, szakértők és más illetékesek részvételével.

A WHO/Europe egyik prioritást élvező célkitűzése a stratégiai partneri viszony kiépítése a WHO Európai Régiójában az egészségpolitika egységesebbé tételéhez. A WHO/Europe már az EHFG alapítása, 1998 óta az egyike volt a fórum legfőbb támogatóinak, és szakemberei jelenleg is részt vesznek az EHFG tanácsadó bizottságában.

Az EHFG elnöke, Günther Leiner professzor és Matthias Schuppe főtitkár találkoztak a WHO Európai Régiójának regionális igazgatójával, Jakab Zsuzsannával, hogy eszmét cseréljenek a két szervezet közötti együttműködés fokozásáról. Mindkét oldalról megerősítést nyert, hogy nagy szükség van a bizonyítékokon alapuló orvoslás alkalmazására és a kutatásfejlesztésre az egészségi állapot javításához a régióban. A tervek szerint márciusban további megbeszélésekre kerül sor az EHFG tanácsadói bizottságának ülésén.

A 14. Európai Egészségügyi Fórumot 2011. október 5-8-án fogják tartani Ausztriában, Bad Hofgastein-ben. (ZLL)

Forrás:
Who/Europe forging closer links with European Health Forum Gastein. WHO, Regional Office for Europe, 2011.02.15.
http://www.euro.who.int/en/who-we-are/regional-director/news/news/2012/02/whoeurope-forging-closer-links-with-european-health-forum-gastein
(letöltés dátuma: 2011.02.28.)

Megjelenés dátuma: 2011-02-28 11:49:22