HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi kiadások

A francia mutuelle biztosítók csoportokba tömörülnek

Franciaország 5 mutuelle biztosítója - az oktatásügy, a kórházak, a környezetvédelem, a külügy és a területi közigazgatás dolgozói számára fedezetet nyújtó mutuelle biztosítók -május elején csoportos biztosítói egyesületbe tömörültek.

A kölcsönösségi alapon működő új biztosítási csoportosulás (Istya) 6 millió állampolgárnak, azaz minden 10. francia állampolgárnak nyújt egészségbiztosítási fedezetet, és 33 egészségügyi intézmény fölött rendelkezik. Ezzel a legjelentősebb mutuelle egyesületnek tekinthető Franciaországban.

Az új csoportosulás nem fúzió eredményeként jött létre, mivel a hozzá tartozó 5 mutuelle biztosító mindegyike arculatát megőrizve, független egységként működik tovább, mind a mellett hogy közös eszközgazdálkodást folytat és anyagi vonatkozásban szolidaritást vállal a csoportosulás többi tagjával.

Ez a csoportosulási forma nem egyedülálló, mivel a francia mutuelle mozgalomnak a tartalékképzés megerősítését előíró európai normáknak kell megfelelnie. A mutuelle biztosítókat tömörítő szervezethez további mutuelle-k is kívánnak csatlakozni.

Az új biztosítói egyesület a másokra való rászorultságot és a nyugdíjügyet képviselő szektorokban kíván intenzívebb tevékenységet folytatni a betegségmegelőzés, a szűrővizsgálatok és a gyógykezelésekkel kapcsolatos felvilágosítás vonatkozásában tervezett intézkedései révén. (ZLL)

Forrás :
Concentration chez les mutuelles de fonctionnaires, Viva Presse, 2011.05.12.
http://www.viva.presse.fr/Concentration-chez-les-mutuelles_15348.html
(Letöltés dátuma : 2011.05.16.)

Megjelenés dátuma: 2011-05-16 16:30:47