HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Népegészségügy

Egészségtudatosság – Belgium

Egy széles körű felmérés szerint, Belgium állampolgárainak mindössze 46 százaléka foglalkozik komolyabban egészségi állapotával.

A Batten, Barton, Durstine & Osborn kommunikációs társaság (BBDO) felkérésére 2010. november és december között 13 ország 11 ezer lakosának, közöttük 946 belga állampolgárnak a bevonásával széles körű felmérés készült az egészségtudatos életmódról.

A felmérés kimutatta, hogy a belga társadalom tagjai egyre nagyobb gondot fordítanak életmódjuk egészségtudatossá tételére : 46 százalékuk nagyon komolyan foglalkozik egészségi állapotával, 43 százalékuk már változtatni is próbált életvitelén, és 33 százalékuk aggódik egészsége miatt.

A megkérdezettek többsége szerint a táplálkozás közvetlenül kapcsolódik az egészséges életmódhoz. A belga lakosok 60 százaléka kiegyensúlyozottan, 26 százalékuk emocionális indíttatástól vezetve, rendszertelenül, és 15 százalékuk az étkezést csak a létfenntartáshoz szükséges elemnek tekintve táplálkozik. Így igen nagy kihívást jelent egészséges életmódjuk kialakításához a táplálkozással kapcsolatos nézeteik megváltoztatása.

A táplálkozási szokásokat illetően, a felmérésben részt vevők 45 százaléka elismeri, hogy nem fogyaszt elég halételt és gyümölcsöt, viszont túl sok chipset és édességet eszik. A megkérdezettek harmada rendszeresen kihagy egy-egy étkezést a főétkezések közül. Paradoxon, hogy 51 százalékuk egészségesen kíván ugyan táplálkozni, de ezt nem sikerül megvalósítania. (ZLL)

Forrás :
Bocart,S. : Les Belges et leur santé : entre désir et réalité. La Libre Belgique, 2011.07.07.
http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/671582/les-belges-et-leur-sante-entre-desir-et-realite.html

(Letöltés dátuma : 2011.07.11.)

Megjelenés dátuma: 2011-07-11 14:22:06