HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Minőségügy

  - Arhívált tartalom! - 

Helyi HealthWatch szervezetek megalakulását jelentették be Angliában

A 2011 januári egészségügyi és szociális ellátásról szóló törvénytervezetet tartalmazta a Healthwatch nevű független szervezet létrehozásának tervét az NHS elszámoltathatóságának javítására (panaszok kivizsgálása, az ellátók teljesítményének ellenőrzése). Augusztus 2-án 75 helyi HealthWatch megalakulását jelentették be.

Az újonnan megalakult helyi szervezeteknek úttörő szerepük van az országos hálózat 2012 októberi megalakulása előtt. Képviselik a betegek véleményét és tapasztalatait, elősegítik a helyi szolgáltatások integrációját, tanácsadással és információkkal javítják a betegek választásait.

Andrew Lansley egészségügyi miniszter szerint az NHS modernizálásának fontos eleme a betegek középpontba helyezése. A helyi HealthWatch szervezetek hálózata lehetőséget ad a betegeknek a helyi szolgáltatások működtetésébe történő beleszólásra. A HealthWatch England országos szervezetként 2012 októberében alakul meg, lehetőséget adva az NHS szolgáltatásokat és a szociális ellátást igénybevevők számára az országos szakmapolitika befolyásolására, tanácsadást végez és útmutatásokkal szolgál. (BI)

Forrás:
Local HealthWatch pathfinders announced
http://healthandcare.dh.gov.uk/local-healthwatch-pathfinders-announced/

Megjelenés dátuma: 2011-08-04 14:44:21