HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi Világszervezet (WHO)

„Egészség 2020” – WHO/Europe Konferencia. Jeruzsálem, 2011. november 28-29.

A jövőbeli egészségpolitikai irányelvek kialakításával kapcsolatban 2011. november 28-29-én, Jeruzsálemben megrendezésre kerülő WHO-Europe konferencia, fontos mérföldkő az „Egészség 2020” elnevezésű átfogó népegészségügyi program 2012 szeptemberére tervezett bevezetésében.

Az „Egészség 2020” elnevezésű új európai egészségpolitikai program egyik legfontosabb célkitűzése az egészségügyi és a jóléti szektorok közötti együttműködés innovatív módszereinek elősegítése és megszilárdítása, mivel a főbb egészségügyi problémák – mint a nemfertőző betegségek leküzdése vagy az ellátás elérhetőségében jelentkező egyenlőtlenségek megszüntetése – csak átfogó, európai, országos és helyi szintű együttműködéssel oldható meg. Ez egyben új szakemberek bevonását, új módszerek kikísérletezését és új partnerségek kialakítását jelenti, a már meglévők továbbfejlesztése mellett.

A rendezvény célja annak áttekintése, hogy egy kormányszintű, illetve egy egész társadalomra kiterjedő megközelítés mennyiben járul hozzá az egészség és a jólét alakulásához, valamint azoknak a módozatoknak a meghatározása, melyekkel az „Egészség 2020” szempontjából kulcspozícióban lévő illetékesekkel és minden kormányzati szinttel dialógus alakítható ki vagy mozdítható elő.

A találkozón az Egészségügyi Minisztériumok és a különböző szektorok (környezetvédelem, közlekedésügy, oktatásügy, szociális ellátás és a pénzügyi irányítás) közötti együttműködést elősegítő szakértők és döntéshozók, felsővezetők, felsőszintű egészségügyi tanácsadók, vezető kormánytisztviselők, parlamenti egészségügyi bizottságok elnökei, illetve a regionális irányítást és a civil társadalmat képviselő szakemberek fognak részt venni.

A tagországok szakemberein kívül, a rendezvény az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a kulcsfontosságú nemzetközi szervezetek képviselőit is vendégei közé sorolja. (ZLL)

Forrás:
First WHO European Conference on the New European Policy for Health - Health 2020. WHO, 2011
http://www.euro.who.int/en/what-we-do/event/first-who-european-conference-on-the-new-european-policy-for-health-health-2020
(Letöltés dátuma: 2011.10.17.)

Megjelenés dátuma: 2011-10-17 15:51:31