HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: e-egészségügy

A jövőben megszűnik a SIS egészségbiztosítási kártya Belgiumban

Belgiumban előkészületek folynak az eddigiekben az egészségügyi ellátás igénybevételét elektronikusan támogató SIS egészségügyi kártya alkalmazását módosító projekt kidolgozására.

Az ország Vállalatainak Társadalombiztosítással kapcsolatos Központi Adatbankja (BCSS), az Országos Egészség- és Rokkantbiztosítási Intézet (INAMI), a különböző biztosító szervezetek, a Információtechnológiai és Kommunikációs Közszolgáltatási Hivatal (Fedict) és az Országos Nyilvántartó Hivatal az eddig az egészségügyi ellátás lakossági igénybevételében fontos szerepet betöltő SIS egészségbiztosítási kártya alkalmazását módosító projekten dolgozik.

A SIS kártyát azzal a céllal vezették be, hogy minden biztosított egyedi társadalombiztosítási azonosítója révén, elektronikus támogatással részesüljön egészségügyi ellátásban. 2013-tól a SIS-kártya szerepét az elektronikus személyi igazolvány fogja fokozatosan átvenni.

A jövőben az egészségügyi szolgáltatók az elektronikus személyi igazolványról fogják leolvasni betegeik azonosító adatait, és ennek a dokumentumnak a segítségével fognak on line kapcsolatban állni adminisztratív kérdésekben az egészségbiztosítással. (ZLL)

Forrás:
La carte SIS disparaîtra. Service Public Fédéral, Sécurité Sociale, 2011.10.10.
http://www.socialsecurity.fgov.be/fr/nieuwspublicaties/nieuwsoverzicht/2011/10.htm#101011
(Letöltés dátuma: 2011.11.10.)

Megjelenés dátuma: 2011-11-10 14:53:27