HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: e-egészségügy

Angliában a szolgáltatás-vásárlást felügyelő testület lesz felelős az NHS informatikai stratégiáért

Az NHS Connecting for Health 2013-ban átadja az ágazati IT ellenőrzését az NHS Commissioning Board nevű egészségügyi hatóságnak, amelyet a háziorvosi szolgáltatás-vásárlás felügyeletére és az egészségügyi szolgálat modernizálására hoznak létre.

Az állami szektor hatékonyságáról szóló londoni kiállításon bejelentették, hogy az NHS számítógépes infrastruktúrájának kialakításáért felelős NHS Connecting for Health hivatal átadná feladatkörét az NHS Commissioning Board nevű független testületnek. Ha az egészségügyi és szociális törvénytervezet elfogadásra kerül a brit parlamentben, akkor az új felállás 2013-ban valósulna meg. Az NHS Commissioning Board széles körű IT tevékenységet folytatna a politikaalkotástól a stratégia megfogalmazásáig, és magában foglalná az IT országos szintű üzembe helyezését.

Az egészségügyi minisztérium továbbra is gondoskodik arról, hogy megvalósuljon egy egységes, országos informatikai rendszer az NHS-ben ahol szükség van rá, ugyanakkor ösztönözni szeretne egy virágzó piacot a technológia számára helyi szinten is. A helyi rendszerek esetén az egészségügyi ellátók lesznek felelősek, hogy megfeleljenek az adott követelményeknek, bár az ellátók együtt is működhetnek és megoszthatják a rendszereket a költséghatékonyság növelése érdekében. (SZL)

Forrás:
Gill Hitchcock: NHS Commissioning Board to take over NHS IT strategy. The Guardian, http://www.guardian.co.uk/government-computing-network/2012/mar/06/nhs-commissioning-board-it-strategy (letöltés dátuma: 2012.03.12.)

Megjelenés dátuma: 2012-03-13 13:40:43