HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi reformok

Miniszterelnöki munkamegbeszélés az egészségügy feladatairól Romániában

Románia miniszterelnöke, Mihai-Răzvan Ungureanu március 30-án munkamegbeszélésen egyeztette a Román Egészségügyi Minisztérium vezetésével az egészségügyi szektor előtt álló rövid és közép távú feladatokat.

A megbeszélésen különös figyelem irányult az egészségügyi szolgáltatások színvonalának emelésére, melyhez rövid távon a rendelkezésre álló anyagi erőforrások jobb felhasználása, közép távú célkitűzésként pedig az egészségügyi rendszer átfogó reformja szükséges.

A tárgyalások eredményeként döntés született arról, hogy az Egészségügyi Minisztériumnak haladéktalanul fel kell állítania Ellenőrzési Főosztályát, mely az audittal és a népegészségügyi irányelvek alkalmazásával kapcsolatban fog ellenőrzést folytatni, és prioritásai közé kell sorolnia az ellenőrzés kiterjesztését az egészségügy erőforrásainak felhasználására a gazdaságtalan intézkedések megelőzése érdekében.

A megbeszélés során áttekintették az új egészségügyi törvény kidolgozására tett előkészületeket, és Mihai-Răzvan Ungureanu felkérte az Egészségügyi Minisztérium vezetését, hogy április végéig folytassa le a tervezet lakossági fórumon való megvitatását, hogy a joganyag még az aktuális parlamenti ülésszak során megvitatásra kerülhessen.

A munkamegbeszélésen jelen volt Ladislau Ritli egészségügyi miniszter, és az államtitkárok között Raed Arafat helyettes államtitkár is, aki egy szakértői csoport tagjaként készíti elő az új törvénytervezetet, miután decemberben visszavonásra került az általa nem támogatott, privatizációt előtérbe helyező törvényjavaslat. (ZLL)

Forrás :
Entretien de travail du Premier ministre Mihai-Răzvan Ungureanu avec la direction du Ministère de la Santé. Gouvernement de la Roumanie, 2012.03.30.
http://www.gov.ro/entretien-de-travail-du-premier-ministre-mihai-razvan-ungureanu-avec-la-direction-du-ministere-de-la-sante__l3a116575.html
(Letöltés dátuma: 2012.04.20.)

Megjelenés dátuma: 2012-04-21 11:29:31