HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi Világszervezet (WHO)

Európai Immunizálási Hét – 2012

Az „Európai Immunizálási Hét” 2005-ben történt bevezetése óta, a WHO Európai Régiójának minden országa – 53 ország – idén jelezte első alkalommal a rendezvényen való részvételi szándékát, ezzel juttatva kifejezésre elkötelezettségét az Európai Immunizálási Hét célkitűzései: „Megelőzés, megóvás és immunizálás” mellett.

Az április 21-27. között tartott „Európai Immunizálási Héten”, a tagországok országos szinten folytatnak immunizálási akciókat. Az ilyen jellegű tevékenységek széles skálája az utóbbi időben felöleli az alaptevékenységet kiegészítő immunizálást, a nagyközönséget tájékoztató anyagok terjesztését, az egészségügyi dolgozóknak a témakörben való továbbképzését, konferenciák szervezését és innovatív kommunikációs eszközök – mint az iPhone –alkalmazások elindítását, stb.

2012-ben, a WHO/Europe különösen kiemelten kezeli az egészségügyi dolgozók szerepét az immunizálási programok sikerre vitelében. Tevékenységük segítésére, a Regionális Hivatal az immunizáláshoz online forrásokat biztosító központot állított fel, ahonnét az egészségügyi szakemberek segédanyagokat tölthetnek le a betegek immunizálással kapcsolatos felvilágosításához.

2012-ben, az Európai Immunizálási Hét-tel egy időben zajlanak az immunizálási tevékenység jegyében folytatott hetek a WHO minden régiójában, ezzel téve világméretűvé az immunizálással kapcsolatos rendezvénysorozatot. (ZLL)

Forrás:
European Immunization Week 2012: all countries set to take part. WHO, Regional Office for Europe, 2012.04.11.
http://www.euro.who.int/en/what-we-do/health-topics/disease-prevention/vaccines-and-immunization/news/news/2012/04/european-immunization-week-2012-all-countries-set-to-take-part
(Letöltés dátuma: 2012.04.23.)

Megjelenés dátuma: 2012-04-23 11:12:40