HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: e-egészségügy

Az egészségügyi informatikai rendszerek értékelése Franciaországban

Franciaországban az Egészségügyi Szolgáltatások Főigazgatósága (DGOS) a betegek, az egészségügyi szakemberek és az intézmények szempontjából, azaz átfogó módon kívánja felmérni a kórházak számítógépes gyakorlatát.

Az Egészségügyi Szolgáltatások Főigazgatósága (DGOS) a„Numerikus kórház” elnevezésű országos program keretében kezdeményez értékelő vizsgálatot az egészségügyben folytatott számítógépes tevékenység eredményességéről, és tendereztetés révén választ ki három kutatócsoportot az értékelés módszertanának kidolgozására, és számos állami és magánintézmény informatizált tevékenységének 2013-2016-os időszakban történő felmérésére.

A számítógépes tevékenység vizsgálata, melyet több szakterületet átfogó kutatócsoportok fognak végezni, az ellátás színvonalára, a munkakörülményekre és a gazdasági-operatív hatékonyságra gyakorolt hatásra fog összpontosítani.

A projektek megvalósítása a tervek szerint három lépcsőfokban fog történni:
- módszertani előkészítés,
- az intézmények informatizált tevékenységének három éven át történő vizsgálata
- az eredmények véglegesítése az intézmények és a vizsgálatot folytató kutatócsoportok által.

A DGOS fennhatósága alá tartozó ANAP (az Egészségügyi-Szociális Intézetek Tevékenységét támogató Országos Hivatal), hatáskörébe fog tartozni a referenciát képező országos keretek kidolgozása az informatizáltság egészségügyi ellátásra gyakorolt hatását értékelő projektek 2016-ban véglegessé váló eredményei alapján. Az ANAP támogatást fog nyújtani a tendert megnyerő kutatócsoportok tevékenységéhez, és a projektek megvalósítása nyomán születő eredmények összehangolásához. (ZLL)

Forrás:
Systèmes d’information pour la production de soins : le ministère chargé de la santé lance un appel d’offres. Ministère des Affaires Sociales et de la Santé, 2012.05.24.
http://www.sante.gouv.fr/systemes-d-information-pour-la-production-de-soins-le-ministere-charge-de-la-sante-lance-un-appel-d-offres.html
(Letöltés dátuma : 2012.06.04.

Megjelenés dátuma: 2012-06-04 15:35:38