HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi kiadások

A fogászati és a szemészeti kiadások szabályozása – Franciaország

Október végén Marisol Touraine, egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a francia kormány a közeljövőben a fogászati és a szemészeti ellátás díjtételeinek szabályozására készül.

Franciaországban a szemüvegekre és a fogpótlásra nyújtott ártámogatás különösen alacsony, így a francia állampolgárok az egészségügyi szolgáltatások közül leginkább a szemészeti és a fogászati ellátás igénybevételéről mondanak le. Marisol Touraine miniszterasszony a megoldást a szemüvegárak és a fogpótlás tarifáinak újraszabályozásában látja. Véleménye szerint a díjtételeket konkrétabb határok közé kell szorítani, és az árakról bővebb tájékoztatást kell nyújtani a betegek számára.

A miniszterasszony szerint elő kell segíteni a mutuelle biztosítókkal kapcsolatban álló olyan ellátási hálózatok és a mutuelle biztosítók engedélyével rendelkező olyan üzletláncok kialakítását, melyek lehetővé teszik a biztosítottak számára az alacsonyabb tarifák igénybevételét.

Mind e mellett további célkitűzés a szemészeti ellátás várólistáinak csökkentése bizonyos speciális vizsgálatok engedélyezésével az ortoptista és az optikus szakemberek számára. (ZLL)

Forrás :
Le coût des soins dentaires et optiques dans le collimateur. Viva Presse, 2012.11.01.
http://www.viva.presse.fr/Le-cout-des-soins-dentaires-et_17517.html
(Letöltés dátuma: 2012.11.12.)

Megjelenés dátuma: 2012-11-12 11:48:20