HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi kiadások

Sürgősségi rendelet az egészségügyi beszerzések szabályozására Romániában

Románia kormánya november 20-án az Egészségügyi Minisztérium kizárólagos hatáskörébe utalta a hosszú távra szóló egészségügyi beszerzéseket.

A román kormány november 20-án sürgősségi rendeletet hozott arra vonatkozólag, hogy a hosszú távra szóló, illetve a nagy mennyiséget érintő egészségügyi felszerelés-, anyag- és gyógyszer-beszerzések az Egészségügyi Minisztérium kizárólagos hatáskörébe kerüljenek. A döntés mielőbbi meghozatalát az tette szükségessé, hogy fény derült a kórházak által meghirdetett tenderek nyomán létrejövő beszerzések közötti nagy árkülönbségekre.

Raed Arafat, román egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a beszállítóknak a továbbiakban aláírásukkal kell hitelesíteniük, hogy betartják az etikai kódex inkorrekt magatartás kiküszöbölésére vonatkozó előírásait.

Az egészségügyi miniszter nyilatkozatában közzétette, hogy Románia 2013-as évre előirányzott egészségügyi költségvetése közel azonos lesz a 2012-es évivel, azaz előreláthatólag a GDP négy százalékát fogja kitenni. (ZLL)

Forrás:
Mesures pour améliorer le fonctionnement du système médical roumain, en proie au sous-financement. Radio Romania International, 2012.11.26.
http://www.rri.ro/art.shtml?lang=6&sec=90&art=319175
(Letöltés dátuma: 2012.11.26.)

Megjelenés dátuma: 2012-11-26 15:53:55