HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Népegészségügy

Franciaország Daganatos Betegségekkel foglalkozó Országos Intézete új bizottság felállítására készül

Franciaország Daganatos Betegségekkel foglalkozó Országos Intézete (INCA) egy új bizottság felállítását tervezi, melynek tevékenységéhez az intézet vezetése a betegek és a szakemberek önkéntes részvételére számít.

Az INCA felhívást tett közzé a szakemberek és a betegek számára, hogy 2013. január 25-éig jelentkezzenek a Betegeket és a Szakembereket egyesítő új Bizottságba (Comup), mely az intézet elnökasszonyának jóváhagyása mellett fog folyamatos konzultációt biztosítani a beérkező igényeknek megfelelően.

A bizottsági tagságra a daganatos betegek és hozzátartozóik ugyanúgy jelentkezhetnek, mint az egészségügyi szakemberek képviseletében eljáró általános és szakorvosok, szociális gondozók és kutatók.

A tervek szerint 28 főből fog állni az új testület, mely az előzőekben még két különálló bizottságot alkotó felhasználói és szakembercsoport tevékenységét fogja összehangolni.

A továbbiakban az egészségügy szolgáltatói és felhasználói közösen fogják ellátni az új ajánlások kidolgozására, a szükségletek beazonosítására és az INCA által kezdeményezett tevékenységek véleményezésére irányuló feladataikat. (ZLL)

Forrás: BOISTARD,S. : L’Inca crée le Comité des usagers et des professionnels. Viva Presse, 2013.01.10.
http://www.viva.presse.fr/L-Inca-cree-le-Comite-des-usagers_17751.html
(Letöltés dátuma: 2013.01.15.)

Megjelenés dátuma: 2013-01-15 15:03:41