HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi rendszerek jellemzői

A Bupa felvásárolja a lengyel LUX MED magánellátót

A Bupa tervbe vette, hogy megszerzi Lengyelország egyik legnagyobb magán egészségügyi ellátó szervezetét, a LUX MED csoportot.

A Bupa (British United Provident Association) az Egyesült Királyságban működő biztosítótársaság és magán egészségügyi ellátó. A társaság 400 millió euróért kívánja felvásárolni a LUX MED csoportot, amely jelenleg a Mid Europa Partners nevű befektetési cég tulajdonában van. Lengyelországban az egészségügyi költekezés növekvő tendenciát mutat, ahol a magán egészségügyi piac várhatóan évi 10%-kal fog növekedni 2016-ig.

A LUX MED a hatékony és gyors járóbeteg ellátásban piacvezető szerepet tölt be Lengyelországban. Országos hálózattal rendelkezik a járóbeteg klinikák és a diagnosztikai központok terén, emellett egy nappali kórház és egy nagy ápoló és bentlakásos otthon tulajdonosa is Varsóban. A Bupa integrált ellátást szeretne megvalósítani az ellátóknál, ahol a betegút jobb felügyeletével biztosítanák a minőségi ellátás megfizethető áron történő nyújtását.

A felvásárlás 2-3 hónapot vesz majd igénybe és megköveteli a Verseny és Fogyasztóvédelmi Hivatal jóváhagyását. Az ügylethez szükség van a Svéd Pénzügyi Felügyeleti Hatóság jóváhagyására is, mivel a LUX MED rendelkezik egy biztosítótársasággal Svédországban, amely Lengyelországban egészségügyi biztosítást nyújt. (SZL)

Forrás:
Sebastian Gensior: Poland: Bupa will acquire LuxMed for 400 million Euros. EUROPEAN HEALTH CARE NEWS, http://europe-health-care.eu/poland-bupa-will-acquire-luxmed-for-400-million-euros/ (letöltés: 2013.02.04.)

Megjelenés dátuma: 2013-02-05 15:45:26