HealthOnline cikkek

Ország:

Témakör: Egészségügyi dolgozók

A szülésznők, nővérek és a gyógyszerészek is jogosultak lesznek oltani Franciaországban?

Az oltások beadására való jogosultság előreláthatólag az egészségügyi szakemberek szélesebb körére fog kiterjedni Franciaországban.

Marisol Touraine, egészségügyi miniszter április 23-án, a vakcinálási stratégiák Szenátusban tartott megvitatásán, az oltások beadásával kapcsolatos jogosultságnak a szülésznőkre, a nővérekre és a gyógyszerészekre való kiterjesztését indítványozta.

A javaslat szerint, az erre kijelölt gyógyszertárakban, a szülésznők és a nővérek például elvégezhetnék a terhes nők hozzátartozóinak vakcinálását, a gyógyszerészek pedig jogosulttá válnának a felnőtt lakosság emlékeztető oltásainak beadására.

A javaslat megvalósulása esetén, az intézkedés ugyan hozzájárulna az orvoshiánnyal küzdő területek ellátási problémáinak megoldásához, viszont nagy valószínűséggel nem találna egyértelműen kedvező fogadtatásra az orvosok körében. (ZLL)

Forrás :
Thomazeau,A-M. : Les sages-femmes, les infirmiers et les pharmaciens seront-ils bientôt autorisés à vacciner? Viva Presse, 2013.04.24.
http://www.viva.presse.fr/les-sages-femmes-les-infirmiers-et-les-pharmaciens-seront-ils-bientot-autorises-vacciner-167371
(Letöltés dátuma: 2013.04.25.)

Megjelenés dátuma: 2013-04-25 11:15:00