HealthOnline cikkek

Ország: Németország

Témakör: Fekvőbeteg ellátás

Új szabály a kórházak minőségbiztosítási jelentéseivel kapcsolatban

A Közös Szövetségi Bizottság arról határozott, hogy a német kórházaknak telephelyenként évente közzé kell tenniük minőségbiztosítási jelentéseiket és a jelentéseknek higiéniával kapcsolatos információkat is tartalmazniuk kell.

2005 óta törvény írja elő a Németországban üzemelő mintegy 2000 kórház számára, hogy kétévente strukturált minőségbiztosítási jelentést kell közzétenniük, melyben átfogó képet adnak a kórház struktúrájáról, a nyújtott szolgáltatásokról és azok minőségéről. A jelentések fő célja a biztosítottak és az orvosok tájékoztatása.

A Közös Szövetségi Bizottság nemrég arról határozott, hogy a jövőben a kórházaknak telephelyenként évente kell elkészíteniük minőségbiztosítással kapcsolatos jelentéseiket és azokat a higiénia tárgykörébe tartozó információkkal kell kibővítsék. Az új szabály szerint az egyes kórházaknak részletes információkat kell közzétenniük a foglalkoztatott higiéniás szakemberekkel, az osztályokon foglalkoztatott személyzettel kapcsolatban, valamint 182-ről 289-re nő a kötelezően közlendő indikátorok száma. Az új kibővített indikátorrendszer a fertőzésekkel kapcsolatos minőségi indikátorokat is tartalmazza. (VN)

A jelenleg érvényben lévő 182 indikátorról részletesebben itt olvashat: https://era.aeek.hu/teljes-HealthOnline-cikk.php?id=2942

Forrás: Neue Regeln für Qualitätsberichte der Krankenhäuser
Ärzteblatt: http://www.aerzteblatt.de/nachrichten/54448/Neue-Regeln-fuer-Qualitaetsberichte-der-Krankenhaeuser
GBA: Qualitätsbericht der Krankenhäuser: http://www.g-ba.de/institution/themenschwerpunkte/qualitaetssicherung/qualitaetsbericht/
Letöltés dátuma: 2013.05.21.

Megjelenés dátuma: 2013-05-21 15:16:12