HealthOnline cikkek

Ország: nemzetközi

Témakör: e-egészségügy

Mobil alkalmazások az egészségügyi szektorban

Az egészségügyi ellátás gyakorlata egyre inkább informatizálttá válik, és az utóbbi időben a szakemberek, illetve a betegek számára kifejlesztett mobil alkalmazások is elterjedőben vannak az egészségügyben.

Az "m-egészség" (Mobile Health) a mobiltelefonon elérhető egészségügyi szolgáltatásokat tartalmazza, és bár többnyire magánszemélyek használják, számos alkalmazása a szakemberek gyakorlatában jelenik meg.

Az alkalmazások egyebek között felhasználhatóak az allergiák alakulásának a betegek és kezelőorvosuk által való nyomon követésére, a dohányzásról való leszokás támogatására vagy a betegek gyógyszerszedésének segítésére, stb.

Az "m-egészség" elterjedését jelzi, hogy 2012 óta egy orvoscsoport számos kritérium alapján teszteli és veszi jegyzékbe ezeket a mobil alkalmazásokat, valamint célcsoportra bontva (szakemberek vagy páciensek számára) készíti el osztályozásukat. (ZLL)


Forrás :
Le développement des applications mobiles dans le secteur de la santé. Hôpital, 2013.07.10.
http://www.hopital.fr/Hopitaux/Actualites/Actualites-medicales/Le-developpement-des-applications-mobiles-dans-le-secteur-de-la-sante
(Letöltés dátuma: 2013.07.17.)


Megjelenés dátuma: 2013-07-17 10:37:26