HealthOnline cikkek

Ország: Amerikai Egyesült Államok

Témakör: Egészségpolitika

USA: Az egészségközpontok közreműködnek a biztosítás nélküliek fedezethez juttatásában

A kormány pénzügyi támogatást nyújt a lakosság közeli egészségházaknak, hogy segítsék az embereket az új biztosítási rendszerbe való belépésben.

Az amerikai egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az Obama kormányzat 150 millió dollár pénzadományban részesít 1159 egészségközpontot a biztosítás nélküli lakosok feliratkozásának támogatására. Az új fedezetre való feliratkozás opcióit az egészségügyi reformtörvény (Affordable Care Act) teszi lehetővé. A pénzalapok segítségével az egészségközpontok 2900 további alkalmazottat vehetnek fel országszerte, hogy segítséget nyújtsanak az embereknek a megfizethető fedezetre való feliratkozásban.

A pénzadomány révén a fogyasztók támogatásban részesülnek abban, hogy megértsék fedezeti opcióikat az új egészségbiztosítási piacon, a Medicaid és a gyermekbiztosítási programokban. Jogosultságuk és lehetséges pénzügyi támogatásuk megállapítása után a fogyasztók feliratkozhatnak új fedezeti lehetőségekre. A Health Resources and Services Administration által nyújtott pénzadomány összhangban van más szövetségi kezdeményezéssel, és azok kiegészítéseként jelenik meg (pl. a Centers for Medicare & Medicaid Services által finanszírozott Navigator program).

A bejelentés a kormány azon szélesebb körű szándékát tükrözi, hogy megkönnyítse a biztosítási fedezetre való jelentkezést. Az új, fogyasztó-központú HealthCare.gov webhely és a napi 24 órában működő segélyvonal támogatást nyújt az emberek számára, hogy felkészüljenek a nyitott feliratkozásra, megértsék választási lehetőségeiket és végül jelentkezzenek a számukra legmegfelelőbb egészségügyi fedezetre. Az egészségbiztosítási piacon a feliratkozás 2013. október 1-én kezdődik, a fedezet 2014. január 1-én lép életbe. (SZL)

Forrás:
Health centers to help uninsured Americans gain affordable health coverage. Department of Health & Human Services, http://www.hhs.gov/news/press/2013pres/07/20130710a.html (letöltés: 2013.07.17.)

Megjelenés dátuma: 2013-07-18 10:11:16