HealthOnline cikkek

Ország: Franciaország

Témakör: Népegészségügy

2012-ben nagyfokú volt az orvosi ellátás igénybevételének mellőzése Franciaországban

Az Europ Assistance csoport hetedik európai egészségügyi felmérésének lefolytatásában részt vevő CSA Francia Közvéleménykutató Intézet vizsgálatai szerint, 2012-ben minden harmadik francia állampolgár anyagi okok miatt mondott le egészségügyi ellátásáról.

Franciaországban, ahol a lakosság egészségügyi ellátással kapcsolatos elégedettsége a legjobbak közé tartozik, az ellátás igénybevételének nagyfokú mellőzése paradoxonnak tűnhet, különösen, ha ennek 33 százalékos arányát Nagy-Britannia négy százalékos statisztikájával vetik egybe.

A szolgáltatások igénybevételének mellőzésében az első helyen 25 százalékkal a fogászati kezelések állnak, ezt követi 17 százalékkal a szemüvegrendelés és hét százalékkal a gyógyszerfelírás.

Anyagi okok miatt elsősorban a nők és a fiatal munkavállalók mondanak le ellátásukról, ugyanakkor a lakosság a 2011-ben feljegyzettnél kisebb mértékben (42 százalék helyett 32 százalékban) mutat hajlandóságot az egészségügy anyagi erőforrásaihoz való fokozottabb hozzájárulásra, és a távolsági szolgáltatások igénybevételét megkönnyítő új technikai megoldásokat is csak 31 százalékban támogatja. (ZLL)

Forrás :
Thomazeau,A-M. : Faute d'argent, un Français sur trois a renoncé á se soigner l'an dernier. Viva Presse, 2013.10.15.
http://www.viva.presse.fr/faute-argent-un-francais-sur-trois-renonce-se-soigner-an-dernier-168259
(Letöltés dátuma: 2013.10.21.

Megjelenés dátuma: 2013-10-22 10:12:10