HealthOnline cikkek

Ország: Franciaország

Témakör: Forrásgyűjtés és szolgáltatáskatalógus

A francia Országgyűlés elfogadta a kiegészítő biztosítók ágazat szerinti kijelölése helyett a választásukat ajánló záradékot

A francia Országgyűlés 2013.október 24-én 60/21-es szavazati aránnyal elfogadta a Társadalombiztosítás Finanszírozására vonatkozó 2014-es Törvénytervezet kiegészítő biztosítókra vonatkozó módosítását.

A törvénymódosítás, a kiegészítő biztosítók szakmai ágazatok szerinti kijelölésére tett indítványnak az Államtanács általi elutasítása nyomán már nem a biztosítók kijelölését, hanem a közöttük való választás ajánlását tartalmazza. A döntés értelmében a szakmai ágazatok felhatalmazást nyernek arra, hogy egy vagy több kiegészítő biztosítótársaságot ajánljanak a vállalatok dolgozói számára.

Azok a vállalatok, amelyek nem választják az ajánlott biztosítót vagy nem választanak az ajánlott megoldások közül, magasabb szociális hozzájárulás fizetésére lesznek kötelezettek (a szociális hozzájárulás esetükben nyolcról 20 százalékra, illetve tíz alkalmazottnál kevesebbel dolgozó kis és középvállalkozások esetén 0-ról nyolc százalékra emelkedik). (ZLL)

Forrás :
Thomazeau,A-M. : L'Assemblée nationale adopte les "Clauses de recommandation. Viva Presse, 2013.10.24.
http://www.viva.presse.fr/assemblee-nationale-adopte-les-clauses-de-recommandation-168330
(Letöltés dátuma: 2013.10.25.)

Megjelenés dátuma: 2013-10-25 10:58:17