HealthOnline cikkek

Ország: Szlovákia

Témakör: Forrásallokáció

Az orvosok elérhetősége mint a biztosítási szerződés tervezett feltétele - Szlovákia

Szlovákia Általános Egészségbiztosítója (V¶ZP) a közeljövőben az orvosokkal való szerződéskötéshez a betegek számára való elérhetőséget kívánja feltételül szabni.

Az elkövetkező hónapokban, Szlovákia Általános Egészségbiztosítója (V¶ZP) fel fogja mérni az országban a lakosság számára elérhető orvosok létszámát földrajzi vonatkozásban és kapacitás szerint egyaránt. Ennek alapján kerül sor azoknak a feltételeknek a megfogalmazására, melyeket az orvosoknak teljesíteniük kell a biztosítóval való szerződéskötéshez.

A V¶ZP felmérésében különösen a részidős tevékenységet folytató orvosokra fog összpontosítani, mivel a látszat szerint a járóbeteg-ellátás hálózata túlméretezett, a betegek mégsem kapnak sokszor időpontot, arra az időre, amikor szükségük lenne rá.

E miatt, az Általános Egészségbiztosító vezetése bejelentette, hogy terveiben a rendelések időtartama szerinti szerződéskötés szerepel a betegek ellátására. (ZLL)

Forrás:
Therefore the director of General Health Insurance Company has stated that they will not contract the number of physicians but the scope of opening hours.
VąZP plans to contract opening hours
Health Policy Institute, 2013.11.01.
http://www.hpi.sk/hpi/en/view/10606/vzp-plans-to-contract-opening-hours.html
(Letöltés dátuma: 2013.12.02.)

Megjelenés dátuma: 2013-12-02 12:04:59