HealthOnline cikkek

Ország: Franciaország

Témakör: e-egészségügy

Scope Santé : egy új site a kórházválasztás segítéséhez

Franciaország Egészségügyi Minisztériuma és Magas szintű Egészségügyi Hatósága, a lakosságot az egészségügyi szolgáltatások minőségéről és biztonságáról tájékoztató site-ot indított november 28-án.

A "Scope Santé" elnevezésű új site (http://www.scopesante.fr/#/) által nyújtott információk 550 kórházat és klinikát fognak át, és számos kritérium alapján teremtenek lehetőséget az intézmények szolgáltatásainak összehasonlítására. A site célja megbízható és aktuális információ nyújtása a felhasználóknak ahhoz, hogy a szakemberekkel konzultálva ők is szerepet vállalhassanak kezelési folyamataik alakításában.

A site-on interaktív térkép segíti az egészségügyi intézmények földrajzi elhelyezkedésének meghatározását, és lehetővé teszi a szakterület és műszerezettség szerinti kereséseket is. Így pl. a site a szülészetek egész sorát tartalmazza és az intézményekről számos vonatkozásban nyújt felvilágosítást a gyermeket váró nők számára (az intézményben levezetett szülések száma, a császármetszések aránya, az átlagos kórházi tartózkodási idő, a problémás terhességek és a koraszülöttek ellátása, a szülés utáni vérzések kezelése...)

A Scope Santé a kórházak nozokomiális fertőzések megelőzésével kapcsolatos eredményeit is tartalmazza, és lehetőséget teremt az intézmények ilyen jellegű összehasonlítására, illetve egy kórház tevékenységének az összes intézményhez viszonyított értékelésére is. (ZLL)

Forrás :
Scope Santé : un nouveau site pour bien choisir son hôpital. La Dépêche, 2013.12.02.
http://www.ladepeche.fr/article/2013/12/02/1765825-scope-sante-un-nouveau-site-pour-bien-choisir-son-hopital.html
(Letöltés dátuma : 2013.12.04.)


Megjelenés dátuma: 2013-12-05 10:31:17