HealthOnline cikkek

Ország: Ausztria

Témakör: e-egészségügy

Megkezdte működését az ELGA lakossági portál - Ausztria

2014. január 2. óta elérhető az osztrák Elektronikus Egészségügyi Akta (ELGA) rendszeréhez kapcsolódó online lakossági portál, ahol 2014 első felében a biztosítottak elektronikus formában jelezhetik kimaradási szándékukat az ELGA rendszeréből.

2014. január 2. óta elérhető az osztrák Elektronikus Egészségügyi Akta (ELGA) rendszeréhez kapcsolódó online lakossági portál, ahová a biztosítottak a www.gesundheit.gv.at oldalon keresztül, érvényes polgári kártyával (alkalmazásának alapfeltétele egy kártyaolvasó készülék) vagy mobil aláírással történő hitelesítést követően léphetnek be.

2014 első felében a biztosítottak számára az új portál elektronikus formában kínál lehetőséget a rendszerből való kimaradás bejelentésére (opt-out szabályozás). A portál további szolgáltatásként a későbbiekben lehetőséget biztosít a saját adatokba való betekintésre és a hozzáférési jogosultságok szabályozására is. Egészségügyi adatok első ízben a portálon keresztül csak 2014 második felétől válnak lehívhatóvá.

A portál létrehozásának egyik további célja a transzparencia növelése volt, mivel az a biztosítottak számára nyomon követhetővé teszi majd a szolgáltatók egészségügyi adatokhoz való hozzáféréseit. (VN)

Bundesministerium für Gesundheit: ELGA-Portal gestartet http://www.bmg.gv.at/home/Startseite/aktuelle_Meldungen/ELGA_Portal_gestartet
Letöltés dátuma: 2014.01.06.

Megjelenés dátuma: 2014-01-07 10:19:50