HealthOnline cikkek

Ország: Franciaország

Témakör: Forrásgyűjtés és szolgáltatáskatalógus

Nagyobb lehetőség nyílik az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére Franciaországban

2014. január 27-én érvénybe lépett Franciaországban a mutuelle-biztosítók által támogatott egészségügyi hálózatokkal kapcsolatos törvény, mely megkönnyíti a lakosság számára az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét.

A törvény által a kölcsönösségi alapon működő mutuelle-biztosítók felhatalmazást nyernek arra, hogy biztosítottaik ellátására szerződést kössenek egyes egészségügyi szakemberekkel, és ha a mutelle biztosítottak ezekhez a szakemberekhez fordulnak, kedvezőbb tarifák és nagyobb visszatérítés mellett vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. Mind ez azonban nem veszélyeztetheti a betegek szabad választását a szolgáltatások, intézmények vagy szakemberek közül.

Így a mutuelle-k is differenciált támogatást nyújthatnak tagjaik számára, ugyanúgy mint a gondoskodást nyújtó intézmények és a különböző biztosítótársaságok..

Etienne Caniard, a Kölcsönösségi alapon működő Biztosítószervezet (Mutualité Française) elnöke szerint az új intézkedés a nehéz anyagi helyzetben lévő állampolgárok, azaz a lakosság mintegy 20 százaléka számára teremt lehetőséget arra, hogy igénybe vegyék a szerződött orvosok színvonalas szolgáltatásait, ugyanakkor nem fog senkit sem hátrányosan érinteni, mivel mindenki a biztosítása feltételei szerint fog részesülni visszatérítésben. (ZLL)

Forrás :
Perioli,M. : Etienne Caniard : "Les réseaux mutualistes permettront aux 20 % de Français qui renoncent á des soins de pouvoir se soigner" Viva Presse, 2014.01.30.
http://www.viva.presse.fr/etienne-caniard-les-reseaux-mutualistes-permettront-aux-20-de-francais-qui-renoncent-des-soins-de
Mutuelles : vers la mise en place de réseaux de soins. Service Public-fr., 2014.01.29.
http://www.service-public.fr/actualites/002588.html


Megjelenés dátuma: 2014-02-03 09:18:24