HealthOnline cikkek

Ország: nemzetközi

Témakör: Egészségügyi rendszerek jellemzői

A Blue Cross Blue Shield és a Bupa közösen megteremtette a legnagyobb globális ellátóhálózatot

Az amerikai biztosítótársaság és a brit egészségügyi ellátó csoport a globális mobilitásra való válaszadásként kezdett közös vállalkozásba.

A Blue Cross Blue Shield Association és a Bupa (British United Provident Association) egy stratégiai globális partnerséget hoz létre, amely a világ legnagyobb nemzetközi ellátóhálózatát fogja alkotni. A Blue Cross and Blue Shield (BCBS) az Egyesült Államok legnagyobb biztosítótársasága, a Bupa egy nemzetközi egészségügyi ellátó csoport az Egyesült Királyságban működő központtal. A társulással kibővítik az Egyesült Államokban Blue Cross Blue Shield Brands márka alatt nyújtott GeoBlue nevű biztosítási terméket.

A 2014-ben induló partnerség globális ellátóhálózatába több mint 11 500 kórház és kb. 750 000 egészségügyi dolgozó fog tartozni, a világ több mint 190 országában. A Bupa és a BCBS vállalatai a GeoBlue-n keresztül ki fognak alakítani új biztosítási termékeket is, amelyek 2015-ben állnak majd rendelkezésre az ügyfelek és a munkaadók számára.

A Bupa és a BCBS szerint a nemzetközi egészségbiztosítási piacon létrejövő legnagyobb partnerség létrehozását a globális mobilitás tette szükségessé. Az emberek egyre inkább élnek és tanulnak külföldön vagy utaznak külföldre turisztikai célokból, és az utazásbiztosítás nem mindig nyújtja a szükséges vagy elvárt fedezetet. Az új társulás erre kíván válaszolni nemzetközi fedezetet nyújtó globális ellátóhálózat megteremtésével. A világ utazói várhatóan hasznát látják ezen vállalatok által nyújtott biztonságnak és stabilitásnak. (SZL)

Forrás:
Blue Cross Blue Shield companies, Bupa join to létrehozás largest global healthcare network, covering 190 countries. BMJ, http://www.medicalnewstoday.com/releases/271030.php (letöltés: 2014.01.31.)

Megjelenés dátuma: 2014-02-06 14:10:20