HealthOnline cikkek

Ország: Franciaország

Témakör: Forrásgyűjtés és szolgáltatáskatalógus

Elkezdődött az egészségügyi szolgáltatások harmadik fél általi fizetésének előkészítése Franciaországban

Franciaországban napirenden van a betegek mentesítése az orvosi vizsgálatok igénybevételekor lerovandó díjtételek alól, és ez jelenleg a francia egészségpolitika egyik fontos célkitűzése.

Marisol Touraine, szociális- és egészségügyi miniszter az intézkedés minden biztosítottra való kiterjesztésének 2017-ig történő megvalósításával a szociális ügyek főfelügyelőjét, Hubert Garrigue-Guyonnaud-t bízta meg.

A projekt sikere nagymértékben megkönnyítheti az egészségügyi szolgáltatások elérését, különösen azon állampolgárok és háztartások számára, akiknek az orvoshoz fordulását a költségek megelőlegezése mind ez ideig különösen korlátozta. A kiegészítő biztosítás megkötéséhez segélyben (ACS) részesülő állampolgárok számára már 2014 vége előtt életbe kívánják léptetni a rendelkezést.

A francia lakosság mintegy 16 százaléka anyagi okokból nem veszi igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. A miniszter asszony véleménye szerint a projekt megvalósításával előreláthatólag egy egyszerű és biztonságosan alkalmazható rendszer fog az orvosok és a betegek rendelkezésére állni, de erről nehezen győzhetőek meg a magán orvosok, akik többségükben a közvetlen kifizetések alóli mentesítés átfogóvá tétele ellen szállnak síkra. (ZLL)

Forrás :
Thomazeau,A.-M.: Tiers-Payant : les travaux commencent. Viva Presse, 2014.02.12.
http://www.viva.presse.fr/tiers-payant-les-travaux-commencent-169006
(Letöltés dátuma : 2014.02.12.)

Megjelenés dátuma: 2014-02-12 15:20:30