HealthOnline cikkek

Ország: Lengyelország

Témakör: Népegészségügy

A magas cukor, só és zsírtartalmú élelmiszerek tilalma az iskolai étkeztetésben Lengyelországban

Lengyelországban 2015 szeptemberében lépett életbe az egészségügyi miniszter rendelete az oktatási intézmények büféiben kínálható élelmiszerekre és a menzákon felszolgálható ételek összetételére vonatkozóan.

A rendelet értelmében az iskolai étkeztetésben tiltottak a hozzáadott cukrot, sót tartalmazó élelmiszerek, a fehér kenyér, a kávé, egyes italok és gyorsételek.

A szabályozást a népegészségügyi szakemberek, orvosok szívesen fogadták, az iskolai büfék tulajdonosai, az iskolaigazgatók, a szülők és diákok kritizálták.

Forrás: Anna Mokrzycka, Iwona Kowalska-Bobko: Ban on high salt, sugar and fat food in schools. 21 March 2016
http://www.hspm.org/countries/poland27012013/countrypage.aspx

Megjelenés dátuma: 2016-03-23 16:11:33