HealthOnline cikkek

Ország: Egyesült Királyság

Témakör: Egészségügyi dolgozók

Az ápolóhiány kihívásairól az angol NHS-ben

Az angol NHS-ben növekvő az ápolóhiány, elengedhetelen egy, a szükséges egészségügyi humán erőforrás biztosítását célzó országos stratégia kidolgozása.

A Lordok háza a közelmúltban az NHS fenntarthatóságát vizsgálta. A bizottsági jelentés szerint az NHS fenntarthatóságát legjobban az veszélyezteti, hogy hiányzik egy országos, átfogó, hosszú távú stratégia, amely az elkövetkezendő 10-15 évben biztosítaná a szükséges megfelelően képzett, elkötelezett munkaerőt az NHS számára.

A pénzügyi nehézségek a ráfordítások növelésével megoldhatók, de a jól képzett munkaerő, amely elhagyja az NHS-t, nem pótolható egyszerűen.

Egyre nő az áplószemélyzet hiánya. Londonban 5 ápolói állás közül egy betöltetlen, egyes mentális egészségügyi szolgáltatóknál három állás közül egy üres. Országosan minden ötödik körzeti nővér állás üres, és minden második gyermekápolói állás betöltetlen - derül ki a Royal College of Nursing (RCN) 2016-os munkaerőpiaci felméréséből (https://www.rcn.org.uk/professional-development/publications/pub-005779).

A NICE (National Institute for Health and Care Excellence) iránymutatása maximum 5 százalékos üres álláshely rátát tartalmaz, ami 20 állásból egy üres állást jelentene. A BBC szerint az NHS-ből jelenleg legalább 24 ezer ápoló hiányzik.
Mindez igen jelentős terhet ró a betegekre, a személyzetre és a szervezetekre egyaránt. Az RCN szerint a trösztök ápolókra költött összegeinek 10 százalékát ügynökségektől bérelt ápolókra fordított kiadások teszik ki, ami az ellátás minőségét is veszélyezteti. (A nővérek kevesebb, mint fél százalékát munkaerő közvetítéssel foglalkozó ügynökségeken keresztül bérlik. Ha a másodállásokat is figyelembe vesszük,amely a nővérek öt százalékát érinti, az NHS-nél ápolási területen dolgozók két százaléka ügynökségeken keresztül foglalkoztatott.)

A jelenlegi helyzetet tovább ronthatja a Brexit. Az NHS-ben dolgozó ápolók, szülésznők és egyéb egészségügyi szakdolgozók 6 százaléka valamely másik EU tagországban született.

Hasonlóképpen probléma az elöregedés, minden harmadik ápoló az elkövetkezendő 10 évben nyugdíjas korúvá válik.

Nem jelent anyagilag sem túlságosan vonzó pályát ápolónak lenni, az ápolók 8000 fonttal kevesebbet keresnek, mint egy átlagos diplomás. (Az OECD szerint egy alkalmazott kórházi nővér éves fizetése 2015-ben 34680 font volt.)

Növekvő számban hagyják el a szakmát az ápolók még a nyugdíjkorhatár előtt. A munka és a magánélet nehezen megteremthető egyensúlya miatt az elmúlt öt évben évi 10 ezerrel, az éves 6500-ról 16500-ra nőtt a pályaelhagyók száma.

Az Egészségügyi Minisztériumból kiszivárgott előrejelzések szerint az ápolók hiánya 26-42 ezer közötti lehet (a 42 ezer a Brexit utáni hatodik évre becsült lehetséges hiány).

A fentiek miatt a munkaerő nyomás kezelése a stratégiai programok prioritása kell, hogy legyen.


Források:
Candace Imison: Nursing shortages are putting the future of the NHS at risk. 01 May 2017 https://rcni.com/nursing-standard/opinion/comment/candace-imison-nursing-shortages-are-putting-future-of-nhs-risk-83181

NHS could be up to 42,000 nurses short after Brexit, projection claims. 07 April 2017 https://rcni.com/primary-health-care/newsroom/news/nhs-could-be-to-42000-nurses-short-after-brexit-projection-claims-81971

Royal College of Nursing Evidence to the NHS Pay Review Body 2017-18 September 2016

The Long-term Sustainability of the NHS and Adult Social Care Report of Session 2016-17 - published 5 April 2017 - HL Paper 151 https://www.publications.parliament.uk/pa/ld201617/ldszelektálás/ldnhssus/151/15102.htm

OECD.Stat http://stats.oecd.org/index.aspx?r=968875#

Megjelenés dátuma: 2017-05-12 16:01:39